Durostone

Ipari padlórendszerek

DUROFLOW ST400 és ST300 - cementbázisú önterülő ipari padló

 

A DUROFLOW ST400 speciális gyorskötésű cementalapú, szálerősített, pumpálható, önterülő anyag. A megszilárdult felület nagyfokú mechanikai szilárdságot és kopásállóságot biztosít, alkalmas végső felületek kialakítására 4-30 mm vastagságban.

FELHASZNÁLÁS

Az Duroflow kiegyenlítő anyag új és meglévő beton
vagy kerámia felületek utolsó rétegének késztéséhez
lehet felhasználni. Nagyfokú mechanikai szilárdsága és      
kopásállósága miatt az Duroflow ST400 alkalmazható
burkolat nélküli padlóként is.

KISZERELÉS

DUROPRIMER: 5, 20 literes kannában.
Duroflow ST400 habarcs: 25 kg-os zsákokban, 1050 kg-os
raklapon.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

  • Ipari padlók javításánál
  • Garázsok, parkolók
  • Szupermarketek, üzlethelységek
  • Gyártócsarnokok, műhelyek
  • Raktárak
  • Nagy síkpontosságú padlók

TÁROLÁS

Száraz és fagymentes helyen +5°C és +25°C
között tárolva a gyártástól számított 6 hónapig.



MŰSZAKI ADATOK

MŰSZAKI ADATOKDuroflow ST400   Duroflow ST300    Duroflow ST250   
Rétegvastagság4-30mm3-30mm4-15mm
Hajlító-húzószilárdság10 N/mm2 (28 nap után)8 N/mm2 (28 nap után)7 N/mm2 (28 nap után)
Nyomószilárdság

40 N/mm2 (28 nap után)

30 N/mm2 (28 nap után)

20 N/mm2 (28 nap után)

Tapadószilárdság>3 N/mm2>2 N/mm2>2 N/mm2
Nyitott időkb. 20-25 perckb. 20-25 perckb. 20-25 perc

Anyagszükséglet

5 l/25 kg-os zsák5 l/25 kg-os zsák5 l/25 kg-os zsák
Vízigény5 l/25 kg-os zsák (20%)5,5 l/25 kg-os zsák (22%)5 l/25 kg-os zsák
Terülés (50x23mm)150-155 mm150-155 mm135-140 mm
Anyagszükségletkb. 1,6 kg/mm/m2kb. 1,6 kg/mm/m2kb. 1,6 kg/mm/m2
Járható4 óra után4 óra után4 óra után
Könnyű forgalom1 nap után1 nap után1 nap után
Teljes terhelés1 hét után1 hét után1 hét után

KIVITELEZÉSI ÚTMUTATÓ

A munkaterületnek zártnak, széltől és naptól védettnek kell lennie. Kültéri alkalmazáshoz nem használható. A nem megfelelő időjárási körülményekből fakadó minden probléma a kivitelező felelőssége. Az alapfelület lehet monolit betonpadló, födém, esztrichbeton, járólap vagy aljzatkiegyenlített felület.

ALAPFELÜLET KÖVETELMÉNYEI

Az aljzat legyen száraz, szilárd, laza részektől, olajtól, zsírtól, festéktől és minden más szennyeződéstől mentes. A felületet – ha szükséges – érdesíteni kell golyószórással,csiszolással vagy marással. A terítés előtt az aljzatot porszívózással pormentessé kell tenni. A padló repedéseit, a csővezetékek, elektromos berendezések hézagait, áttöréseit, valamint a felvált, hiányos részeket javítani kell megfelelő habarcsos javítóanyagokkal. Küszöböknél, lefolyóknál, lépcsőknél az anyag elfolyását meg kell akadályozni.
Az aljzat szakító szilárdsáda min. 1,5 N/mm2, nyomószilárdsága min. 20Mpa legyen.

ALAPOZÁS

A megtisztított felületre, permetezéssel vagy hengerrel, esetleg ecsettel a Duroprimer alapozót két rétegben fel kell hordani: az első réteg esetében a vizes oldat hígítási aránya 1:5-höz, a második réteg esetében 1:3-hoz legyen. A felületen el kell kerülni az alapozó tócsásodását, az alapozónak tapintásra száraznak kell lennie a Duroflow réteg felhordása előtt.

DUROSMART EPOXI (1:1) vízbázisú 2K epoxi alapozó is használható egy vagy két rétegben. A tapadás fokozható kvarchomokkal történő szórással.

KEVERÉS

A Duroflow-t közvetlenül a felhasználás előtt kell tiszta vízzel összekeveri. Egy zsák (25 kg) Duroflow ST400-hoz 5 liter, ST300-hoz 5,5 liter vizet kell hozzáadni. Kézi keverővel, keverőszárral kell keverni alacsony fordulaton (500 fordulat/perc) 2 - 3 percig, amíg sima, homogén, csomómentes elegyet nem kapunk. 1 perc pihentetés után lehet kiönteni.
A DUROFLOW ST400-at olyan automata keverőgépben is meg lehet keverni, amely a kész anyagot szivattyúval és szállítócsővel a megfelelő helyre tudja eljuttatni.
Fontos, hogy a keverővíz mennyisége minden keveréknél azonos legyen, mert az eltérő vízmennyiség színeltérést eredményezhet a keverékek között.

ALKALMAZÁS

A vízzel bekevert anyagnak önterülő konzisztenciájúnak kell lennie, és 15 percen belül fel kell használni. Ajánlott rétegvastagság Duroflow ST400 esetében 4-30mm, Duroflow ST300 esetében 3-30 mm. Nagyobb vastagság eléréséhez több lépésben kell az öntést elvégezni. A bekevert anyagot egyenletesen, 20-30 cm széles, és legfeljebb 8-12 m hosszú csíkokban kell teríteni, a réteg vastagságától, és a terítés módjától függően. Az egyenletes felület érdekében ügyelni kell arra, hogy az újabb anyagcsík minél rövidebb időn belül (legkésőbb 10 percen belül), már leterített anyag mellé kerüljön.
A frissen kiöntött anyagot a légbuborékok megszüntetéséhez, valamint az anyagcsíkok megfelelő összekapcsolódásához tüskés hengerrel, valamint fogazott simítóvassal lehet elegyengetni.

UTÓKEZELÉS

A DUROFLOW öntésekor, és az azt következő nap a felületet védeni kell huzattól, direkt napsütéstől, 25 °C-nál nagyobb melegtől, gyors kiszáradástól. Ne locsolja a kiöntött padlót.
A DUROFLOW hézagmentes, de az aljzat konstrukciós és dilatációs hézagai felett a padlót 24 órán belül be kell vágni. A kiegyenlítő anyag felületét legalább 3 napig védeni kell a mechanikai sérülésektől.
A DUROFLOW ST400 és ST300 végleges felületnek szánt ipari önterülő anyag, amennyiben nem porózus felületet szeretne, akkor impregnáló, felületvédő anyagok alkalmazhatók 1 cm vastagságig 1 nap után, 1 cm felett 2 nap után.

HASZNÁLATBAVÉTEL, KARBANTARTÁS

A padló végleges használatba vétele csak a beton teljes kötését követően lehetséges.

  • Gyalogos forgalom: 1-2 óra
  • Könnyű teherforgalom: 24 óra
  • Normál teherforgalom: 1 hét

A padló tisztán tartásához csak semleges pH értékű tisztítószerek használhatók. (Olvassa el a takarításról,karbantartásról szóló útmutatónkat is!)

Figyelmeztetés: Ez a termékleírás és kivitelezési utasítás laboratóriumi kísérletek eredményeire, illetve saját tapasztalatainkra épül. A felhasznált anyagmennyiséget és a bedolgozási folyamatot az adott kivitelezési körülmények is befolyásolhatják. A kivitelező feladata, hogy előzetes próba alapján ellenőrizze ajánlásainkat, és biztosítsa a termék megfelelő bedolgozásához szükséges feltételeket. Hibás kivitelezésből adódó károkért nem vállalunk felelősséget. A biztonsági előírásokkal kapcsolatban kérje a termék biztonsági adatlapját.








vissza