Durostone

Ipari padlórendszerek

DUROFLOW - cementbázisú önterülő ipari padló

 

A DUROFLOW speciális gyorskötésű cementalapú, pumpálható, önterülő anyag. A DUROFLOW gyárilag készre kevert, por halmazállapotú, amelyet a helyszínen kell vízzel összekeverni. A megszilárdult felület nagyfokú mechanikai szilárdságot és kopásállóságot biztosít.

FELHASZNÁLÁS

Az Duroflow kiegyenlítő anyag új és meglévő beton
vagy kerámia felületek utolsó rétegének késztéséhez
lehet felhasználni. Nagyfokú mechanikai szilárdsága és      
kopásállósága miatt az Duroflo w alkalmazható
burkolat nélküli padlóként is.

KISZERELÉS

DUROPRIMER: 5, 20 literes kannában.
Duroflow habarcs: 25 kg-os zsákokban, 1050 kg-os
raklapon.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

  • Garázsok, parkolók
  • Szupermarketek
  • Gyártócsarnokok, műhelyek
  • Padlófelújítások
  • Nagy síkpontosságú padlók

TÁROLÁS

Száraz és fagymentes helyen 6 hónapig.


MŰSZAKI ADATOK

MŰSZAKI ADATOKDuroflow 340   Duroflow 350    Duroflow 360   
Rétegvastagság6-30mm6-10mm8-15mm
Hajlító-húzószilárdság8 N/mm2 (28 nap után)11 N/mm2 (28 nap után)10 N/mm2 (28 nap után)
Nyomószilárdság

37 N/mm2 (28 nap után)
Végső szilárdság >40 N/mm2

40 N/mm2 (28 nap után)
Végső szilárdság >45 N/mm2

40 N/mm2 (28 nap után)
Végső szilárdság >50 N/mm2

Tapadószilárdság>2 N/mm2>3 N/mm2>3 N/mm2
Szemcseméretmax. 1 mmmax. 1 mmmax. 3 mm

Zsugorodás
(50%-os rel. páratart.)

<5,5 td=""><5 td=""><6,5 td="">
pH érték11,511,511,5
Terülés (50x23mm)150-155 mm150-155 mm135-140 mm
Anyagszükségletkb. 1,75 kg/mm/m2kb. 1,75 kg/mm/m2kb. 1,9 kg/mm/m2
Vízigény18% (4,5 l/25 kg-os zsák)18% (4,5 l/25 kg-os zsák)14% (4,5 l/25 kg-os zsák)
Száraz anyag térfogattömegekb. 1,6 g/cm3kb. 1,6 g/cm3kb. 1,8 g/cm3
Nyitott időkb. 15 perckb. 15 perckb. 15 perc

KIVITELEZÉSI ÚTMUTATÓ

A munkaterületnek zártnak, széltől és naptól védettnek kell lennie. Kültéri alkalmazáshoz csak a DUROFLOW 360-as használható. A
nem megfelelő időjárási körülményekből fakadó minden probléma a kivitelező felelőssége. Az alapfelület lehet monolit betonpadló, födém, esztrichbeton, vagy aljzatkiegyenlített felület.

ALAPFELÜLET KÖVETELMÉNYEI

Az aljzat legyen száraz, szilárd, laza részektől, olajtól, zsírtól, festéktől és minden más szennyeződéstől mentes. A felületet – ha szükséges – érdesíteni kell golyószórással,csiszolással vagy marással. A terítés előtt az aljzatot porszívózással pormentessé kell tenni. A lyukakat, repedéseket, munka- és dilatációs hézagokat ki kell tisztítani és Duroglet T javító habarccsal be kell fedni. Az aljzat szakító szilárdsáda min. 1,5 N/mm2 kell hogy legyen.

ALJZATELŐKÉSZÍTÉS

A megtisztított felületre, kefével vagy hengerrel a Duroprimer alapozót két rétegben fel kell hordani: az első réteg esetében a vizes oldat hígítási aránya 1:5-höz, a második réteg esetében 1:3-hoz legyen. A felületen el kell kerülni az alapozó tócsásodását, az alapozónak tapintásra száraznak kell lennie a Duroflow réteg felhordása előtt.

KEVERÉS

A Duroflow-t közvetlenül a felhasználás előtt kell tiszta vízzel összekeveri. Egy zsák (25 kg) Duroflow-hoz 4,5 liter vizet kell hozzáadni, amíg sima, homogén, csomómentes elegyet nem kapunk. A folyásértéket a keverés folyamán folyásteszttel ajánlott meghatározni. A Duroflow anyagot olyan automata keverőgépben kell megkeverni, amely a kész anyagot szivattyúval és szállítócsővel a megfelelő helyre tudja eljuttatni. Kisebb terület kivitelezése estén a Duroflow-t kézi keverővel (keverőszárral) is meg lehet keverni alacsony fordulaton (500 fordulat/perc) kb. 3 percig.

ALKALMAZÁS

A vízzel bekevert anyagnak önterülő konzisztenciájúnak kell lennie, és 15 percen belül fel kell használni. Ajánlott rétegvastagság 6-10 mm. Nagyobb vastagság eléréséhez több ütemű kivitelezés alánlott. A Duroflow-t egyenletesen, 20-30 cm széles, és legfeljebb 8-12 m hosszú csíkokban kell teríteni, a réteg vastagságától, és a terítés módjától függően. Az egyenletes felület érdekében ügyelni kell arra, hogy az újabb anyagcsík minél rövidebb időn belül (legkésőbb 5 percen belül), már leterített anyag mellé kerüljön. A frissen kiöntött anyagot a légbuborékok megszüntetéséhez, valamint az anyagcsíkok megfelelő összekapcsolódásához tüskés hengerrel, valamint fogazott simítóvassal lehet elegyengetni. A bedolgozás ideje alatt a környezeti hőmérsékletnek +5 és +25 °C között kell lennie.

UTÓKEZELÉS

A Duroflow terítése, és a kötés kezdeti időszakában ügyelni kell arra, hogy a helyiség huzatmentes legyen, valamint a hőmérséklet ne legyen túl alacsony, vagy túl magas. A kiegyenlítő anyag felületét legalább 48 óráig védeni kell a mechanikai sérülésektől. A Duroflow hézagmentes, de az aljzat konstrukciós és dilatációs hézagai felett a Duroflow-t 24 órán belül be kell vágni.

HASZNÁLATBAVÉTEL, KARBANTARTÁS

A padló végleges használatba vétele csak a beton teljes kötését követően lehetséges.

  • Gyalogos forgalom: 1-2 óra
  • Könnyű teherforgalom: 24 óra
  • Normál teherforgalom: 1 hét

A padló tisztán tartásához csak semleges pH értékű tisztítószerek használhatók. (Olvassa el a takarításról,karbantartásról szóló útmutatónkat is!)

Figyelmeztetés: Ez a termékleírás és kivitelezési utasítás laboratóriumi kísérletek eredményeire, illetve saját tapasztalatainkra épül. A felhasznált anyagmennyiséget és a bedolgozási folyamatot az adott kivitelezési körülmények is befolyásolhatják. A kivitelező feladata, hogy előzetes próba alapján ellenőrizze ajánlásainkat, és biztosítsa a termék megfelelő bedolgozásához szükséges feltételeket. Hibás kivitelezésből adódó károkért nem vállalunk felelősséget. A biztonsági előírásokkal kapcsolatban kérje a termék biztonsági adatlapját.


vissza