Durostone

Ipari padlórendszerek

Liquidur kivitelezési útmutató

 

Betonfelület tömörítő és keményítő folyadék kivitelezési és karbantartási utasítás.

FELHASZNÁLÁS

Új kivitelezésnél az optimális hatást legalább 72 órás beton esetében érhetjük el. A LIQUIDUR-t lehetőleg permetezővel kell felvinni a felületre. A termék felhordásához ecset vagy teddy henger is használható, de ügyelni kell az egyenletes anyagfelvitelre, és hogy ne maradjon a felületen feleslegben.

Felhordás után javasoljuk, hogy a LIQUIDUR-t mikroszálas kendővel vagy moppal terítsük szét. Ez a művelet megtöri a folyadék felületi feszültségét és elősegíti a beszívódást.

Biztosítsuk, hogy a felület legalább 10-15 percig kellően nedves, csillogóan fényes maradjon. Olyan helyeken, ahol a felület gyorsabban szárad pl. nagyobb porozitású felületeknél és az éleknél, vigyünk fel további mennyiséget a termékből. Majd hagyjuk a felvitt anyagot megszáradni.

Régi betonoknál a felületet először is meg kell tisztítani minden szennyeződéstől; olajtól, zsírtól, laza, felváló részektől.

Nagyon porózus felületek esetén a felhordást megelőzően nedvesítsük be a felületet. Két réteg alkalmazása esetén a termék hatása fokozható. Ebben az esetben a két réteg felvitele közt ne hagyjuk a felületet teljesen kiszáradni.

TISZTÍTÁS

A szerszámokat és felszerelést tiszta vízzel lehet tisztítani.

HASZNÁLATBAVÉTEL

A száradást követően (1-3 óra) a felület használatba vehető, de a kedvező tulajdonságok 7 nap után alakulnak ki teljes mértékben. A terhelés tekintetében a betonpadlóra vonatkozó előírásokat kell figyelembe venni. A padlót festeni vagy arra bármilyen újabb réteget felvinni 3-7 nap múlva lehet.

KARBANTARTÁS

A Liquidur -ral történő kezelést követően – eltérően más szerek hatásától – a padló állaga, esztétikai megjelenése az idő előrehaladtával javul, maximális mértékét elérve pedig a padló teljes élettartamán keresztül megmarad.

Tehát ebben az esetben nincs szükség a kezelés, beeresztés rendszeres megismétlésére. A kezelés hatására a szennyező anyagok nem tapadnak bele a felület pórusaiba, így a takarítás könnyebbé válik.
A napi takarítást minél gyakrabban bő, mosószeres vízzel végezzük. Lehetőleg semleges kémhatású mosószert használjunk.

Liquidur kivitelezési útmutató megnyitása

vissza